Swedish Political Humor

Apologies to my non-Swedish readers, but things are getting so absurd in Sweden that you have to joke about them, or else you would simply have to stop reading the news from that place.

10847365_10152585975346984_7796397628665325469_o

2 comments

 1. Utlandssvensk

  Ja, när tårarna tar slut återstår endast att skratta åt eländet!

  Noterade du att SÄPO numera är direkt underställda regeringen? Snart börjar dissidentjakten på riktigt!

 2. S R Larson

  Hej min vän,

  Jo, jag såg det. Det verkar ju onekligen som om det faktiskt finns en långsiktig plan bakom det här. Jag har velat tro att alltsammans är den vanliga kombinationen av svensk politik och exceptionell inkompetens, men att ställa SÄPO direkt under regeringen tyder på mer än att landets ledning har fastnat i det mänskliga intellektets absoluta fryspunkt. Det här innebär ju bland annat att ett av SÄPOs huvuduppdrag – att granska regeringen – nu har eliminerats. Således försvinner ännu en del av den förvisso bristfälliga maktdelning som funnits inom den svenska statsmakten. Decemberöverenskommelsen skar bort den stora, obekväma del som kallades Riksdagen.

  Sverige finns kort sagt inte mer. Det vi nu ser växa fram är Enhetsstaten. Observera att Löfven redan har aviserat att han vill utvidga Decemberöverenskommelsen till fler ämnesområden än bara budgeten. Föga förvånande är hans första önskemål att inlemma invandringspolitiken. Det lär nog inte vara några problem. Av de ämnen som därefter återstår torde meningsskillnaderna vara så små att ingen har någon anledning att gå rösta 2018. Så då kan man ju lika gärna bespara folket det besvär det innebär att behöva nyktra till från lördagsfesten i tid till att hinna till vallokalen före stängningsdags.